کارتن بسته بندی حرفه‌ای

کارتن بسته بندی حرفه‌ای


Rate this post

 بسته بندی کالا های تجاری یکی از مهمترین وظایف تولیدکننده آن ها به شمار می‌رود. انتخاب نوع بسته بندی به پارامتر های مختلفی از جمله وزن، روش حمل و نقل و حتی بودجه بستگی دارد. بنابراین انتخاب کارتن بسته بندی حرفه‌ای برای حفظ امنیت کالا از درب کارخانه تا رسیدن به دست مصرف کننده نیازمند دقت بالایی خواهد بود.نوع کارتنی که برای بسته بندی انتخاب می‌شود بر روی هزینه های تولید؛ حمل و نقل و کیفیت محصولات تاثیر گذار خواهد بود. به همین دلایل پیش از انتخاب و خرید کارتن های بسته بندی بهتر است از مشاوره متخصصان این حوزه استفاده کنید. صنعت کارتن از تولیدکنندگان کارتن بسته بندی حرفه‌ای است که با تکیه بر تجربه‌ای که دارد می‌تواند بهترین مشاور شما در زمینه بسته بندی باشد. شما می توانید پیش از خرید کارتن بسته بندی از مشاوره رایگان کارشناسان ما استفاده کنید.

کارتن بسته بندی حرفه‌ای چیست؟

زمانی که در حوزه برندینگ و بازاریابی دقیق شوید، اثر بسته بندی های محصولات تجاری بر روند اعتماد سازی را خواهید دید. زمانی که کالا در کارتن بسته بندی حرفه‌ای با کیفیت و محکمی قرار داده شود، به مصرف کننده این اطمینان داده خواهد شد که تولیدکننده به تک تک مراحل طراحی و ساخت محصول توجه کافی را داشته است. بسته بندی کالا های تجاری شامل چند مرحله، بسته بندی اولیه و ثانویه و گاهی نیز بسته بندی نهایی می‌شود. بسته بندی اولیه همان کارتن های هایی هستند که در مرحله انبار داری و حمل و نقل به آن ها نیاز هست. بنابراین بخشی از وظیفه حفاظت و مراقبت از کالا به طور مستقیم به کیفیت و نوع کارتن بسته بندی انتخاب شده باز می‌گردد.

خرید کارتن بسته بندی حرفه ای
خرید کارتن بسته بندی حرفه ای

برای بسته بندی کالا به تناسب نوع محصول، انواع محفظه های شیشه‌ای، پلاستیکی و سلولزی طراحی شده است. در نهایت، هر نوع بسته بندی که انتخاب شود، باید در کارتن بسته بندی حرفه‌ای قرار داده شود. کارتن هایی که برای این کار استفاده می‌شوند، همگی از جنس سلولز هستند ولی قابلیت های بسیار متفاوتی از هم می‌توانند داشته باشند.

انتخاب نوع کارتن به پارامتر های متعددی بستگی دارد. مهمترین این عوامل شامل:

  • وزن محصولات
  • مدت زمان نگهداری در کارتن
  • نوع محصول
  • دسترسی به محصولات بسته بندی
  • قابلیت چاپ
  • نوع دستگاه و روش چاپ
  • بودجه در نظر گرفته شده
  • روش های حمل و نقل
  • روش نگهداری از محصول
  • روش انبار داری
  • و…

برای انتخاب کارتن بسته بندی حرفه‌ای از مشاوره رایگان صنعت کارتن استفاده کنید.

انواع کارتن بسته بندی حرفه‌ای

انواع مختلفی از کارتن بسته بندی حرفه ای وجود دارد. کارتن های بسته بندی حرفه ای در ابعاد، ضخامت و کیفیت های مختلفی قابلیت تولید دارند. تغییر در هر یک از این پارامتر های ابعادی به طور مستقیم بر نوع کاربرد کارتن ها تاثیر خواهد گذاشت.

تفاوت میان انواع کارتن بسته بندی حرفه‌ای تنها در ابعاد آن ها خلاصه نمی‌شود؛ بلکه شامل جنس آن نیز خواهد شد. به طور مثال میزان تراکم و جنس مقواهای به کار رفته و تعداد و نوع لایه های میانی نیز می‌تواند بر کاربرد آن ها موثر واقع شود. همین تفاوت های به ظاهر ساده موجب بروز اختلاف قیمت در میان انواع کارتن بسته بندی خواهد شد. بنابراین پیش از خرید هر گونه محصولی برای بسته بندی بهتر است با انواع آن ها آشنا شوید. سپس بر اساس نوع کالا، روش حمل و نقل و هزینه های جانبی، نوع بسته بندی را انتخاب کنید. در ادامه به معرفی انواع کارتن بسته بندی حرفه ای می پردازیم.

کارتن های 5 لایه و 3 لایه

یکی از نام هایی که در میان انواع کارتن بسته بندی حرفه‌ای بیشتر شنیده می‌شود، کارتن های 5 لایه و 3 لایه هستند. همه کارتن ها از ورق های سلولزی فشرده شده‌ ساخته می‌شوند. اما در برخی از محصولات دیده‌ می‌شود که لایه هایی اضافی موج‌دار در میان آن ها قرار داده می‌شود. این لایه اضافی با هدف افزایش استحکام در میان لایه های مقوایی ساده قرار می‌گیرند.

دو مدل از کارتن بسته بندی حرفه‌ای چند لایه معروف، کارتن های 5 لایه و 3 لایه هستند. کارتن های 5 لایه از ۲ لایه فلوت و ۳ لایه لاینتر تشکیل می‌شوند. اما درکاتن های 3 لایه های لاینتر و ورق های فلوت به صورت یکی درمیان و در تعداد کمتری نسبت به کارتن 5 لایه قرار می‌گیرد.

کاربرد و ویژگی های کارتن های 5 لایه به واسطه نوع روش ساخت آن بیشتر از کارتن های 3 لایه است. همین امر سبب شده است که از کارتن 5 لایه برای بسته بندی و جابه‌جایی کالا های سنگینتر بتوان استفاده کرد. نتیجه این تفاوت ها را در قیمت آن ها نیز می‌توان مشاهده کرد.

انواع کارتن بسته بندی حرفه ای
انواع کارتن بسته بندی حرفه ای

کارتن های مقوایی ساده (Single)

کارتن بسته بندی حرفه‌ای در انواع مختلفی ساخته می‌شوند. یکی از مدل های پر فروش آن ها کارتن های ساده یا سینگل هستند. این نوع بسته بندی ارزان است و در ساخت آن از ورق های موجدار استفاده نمی‌شود. بهتر است از کارتن های Single برای بسته بندی کالا های سبک استفاده شود.

کارتن دو جداره

یکی از انواع کارتن بسته بندی حرفه‌ای، کارتن های دوجداره هستند که در دو گروه معمولی و Single به بازار عرضه می‌شوند. مهمترین ویژگی این گروه از کارتن های بسته بندی استحکام بالا در کنار قیمت مقرون به صرفه است. علت تفاوت میان انواع این کارتن ها وجود لایه های موج‌داری به نام FLUTE است. استفاده از لایه FLUTE این امکان را فراهم می‌کند که کارتن بتواند وزن بیشتری را تحمل نماید.

  • C – FLUTESingle

کارتن نوع C در ضخامت های 3 تا 16 اینچی تولید می‌شود. مزیت اصلی آن ها مقاومت به ضربه و توان تحمل وزن بالا است.

  • B – FLUTE  Single

کارتن نوع B  در ضخامت های  1.8 اینچی تولید می‌شود. توان تحمل وزن این نوع از کارتن بسته بندی حرفه‌ای کمتر از نوع C است و بهتر است برای کالا های سبک استفاده شود.

  • E – FLUTE  Single

کارتن هایی با ضخامت های 3.32 اینچی را نوع E می‌نامند. مزیت آن ها مقاومت در برابر چین خوردگی و امکان چاپ آسان است.

  • F – FLUTE  Single

نوع مناسب کارتن بسته بندی حرفه‌ای برای کالا های سبک و کم وزن این مدل است. معمولا ضخامت این نوع کارتن ها در حدود 1.16 اینچ است.

  • R – FLUTE  Singleکارتن بسته بندی حرفه‌ای

کارتن های نوع R این مدل در ضخامت های  1.8 اینچی تولید می‌شوند. یکی از مزیت های آن ها امکان چاپ با کیفیت بالاتر از انواع دیگر است.

جعبه های پیش ساخته (CardBoard)

از انواع کارتن بسته بندی حرفه‌ای، کارتن های پیش ساخته هستند. مزیت اصلی آن ها قابلیت بازیافت است. در حال حاضر به دلیل دسترسی و قیمت مناسب خواهان بیشتر در بازار دارند.

کارتن های تاشو

این جعبه ها دارای لایه های فیبر موج‌دار هستند. مزیت اصلی این کارتن ها انعطاف پذیری بالای آن ها است.

کارتن راه‌راه

از انواع کارتن بسته بندی حرفه‌ای، کارتن هایی هستند که تخته فیبردار دارند. رنگ این نوع کارتن ها قهوه‌ای و تیره است. با توجه به وجود یک لایه فیبری، توان تحمل وزن بالایی را خواهند داشت.

کاربرد انواع کارتن های راه‌راه با توجه به ضخامتی که دارند، تعیین می‌شود. در حال حاضر 4 نوع از این کارتن ها تولید می‌شوند:

  • کارتن موج A : ضخامت فیبر های مورد استفاده این کارتن در حدود 4.7 میلیمتر است. به علت مقاومت بالایی که دارد برای بسته بندی های صادراتی کالا های سنگین به کار گرفته می‌شود.
  • کارتن موج B : ضخامت فیبر به کار رفته در این کارتن در حدود 2.5 میلیمتر است. مقاومت در برابر ضربه مزیت اصلی آن ها شناخته می‌شود. از این نوع کارتن در بسته بندی میوه و لوازم آرایش استفاده می‌گردد.
  • کارتن موج C : ضخامت فیبر های این کارتن بین 3.5 تا 4.5 میلیمتر است. ویژگی منحصر به فرد این نوع کارتن بسته بندی حرفه‌ای پخش شدن فشار در تمام سطح است. به همین خاطر برای بسته بندی محصولات بسیار سنگین و به خصوص در جابه‌جایی های طولانی استفاده از آن ها توصیه می‌شود.
  • کارتن موج E : ضخامت فیبر های این کارتن در حدود 1.5 میلیمتر است. از این مدل در بسته بندی کالا های سبک مانند لوازم الکترونیکی و کتاب مورد بهتر است استفاده شود.

کارتن های پنجره‌ای

از انواع پر کاربرد کارتن های بسته بندی، کارتن پنجره‌ای است. در یکی از وجوه این محصول لایه‌ای از جنس طلق های بی‌رنگ و رنگی به جای لایه سلولزی قرار داده می‌شود. از این نوع کارتن بسته بندی برای محصولات خوراکی و لوازم لوکس می‌توان استفاده کرد.

جعبه های محکم کارتنی (Hard Box)

محکم‌ترین نوع کارتن بسته بندی حرفه‌ای، جعبه های سلولزی Hard Box هستند. ضخامت این مدل از جعبه های کارتنی در حدود 4 برابر بیشتر از جعبه های معمولی است. این افزایش ضخامت ناشی از افزایش تراکم ماده اولیه‌ای است که در ساخت آن استفاده می‌شود. به همین خاطر توان تحمل تنش های ناشی از ضربه، فشاری و کششی را دارد.

اگر چه کارایی کارتن های نوع Hard و یا سخت بیشتر از دیگر مدل های جعبه های کارتنی است، ولی قیمت آن ها نیز گران‌تر است و وزن سنگین‌تری دارند. در نتیجه استفاده از این مدل برای هر محصولی، توجیه اقتصادی ندارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *