بسته بندی محصولات پروتئینی

بسته بندی محصولات پروتئینی


5/5 - (1 امتیاز)

بسته بندی محصولات پروتئینی فاکتور های مهمی دارد که باید حتما در هنگام بسته بندی به آن توجه نمود تا بهترین بسته بندی را با کمترین قیمت و بالا ترین کیفیت داشته باشیم.

پروتئین ها از مهم ترین نیاز های بدن انسان است که برای تامین آن مواد غذایی گوناگونی مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ وجود دارند که مصرف آن ها سبب افزایش مقدار پروتئین در بدن می شود که سوخت و ساز آن ها به تامین انرژی مورد نیاز بدن برای فعالیت می انجامد.

بسته بندی محصولات پروتئینی باید طبق اصول و استاندارد های اعلام شده توسط سازمان بهداشت و پس از دریافت تاییدیه ها و مجوز های مخصوص خود انجام پذیرد.

بسته بندی این محصولات مانع از ورود آلودگی به داخل آن ها و رسیدن به خود محصول می شود که این موضوع ریسک فساد محصولات را کاهش می دهد.

در ادامه ی این مقاله از صنعت کارتن به سوالاتی متداول در ارتباط با بسته بندی محصولات پروتئینی نظیر بسته بندی محصولات پروتئینی چه اهمیتی دارد؟ و چگونگی بسته بندی محصولات پروتئینی می پردازیم.

کاربرد بسته بندی محصولات پروتئینی

همان طور که گفتیم بسته بندی درست و اصولی از مهم ترین دلایلی می باشد که محصول از آلودگی ها در امان بماند. این آلودگی ها بیشتر در حین نقل و انتقال محصولات و در ماشین های حمل بار به محصول منتقل می شود.

یکی دیگر از کاربرد های بسته بندی حمل و نقل آسان تر مواد پروتئینی می باشد به گونه ای که در این شکل می توان محصولات را به صورت دسته بندی شده به مقصد مورد نظر ارسال نمود.

هم چنین جذابیت های بصری نیز باعث می شود تا بسته بندی را در صنعت غذایی به خصوص محصولات پروتئینی حائز اهمیت نماید.

بسته بندی محصولات پروتئینی
بسته بندی محصولات پروتئینی

کد های درج شده بر بسته بندی محصولات پروتئینی

کد های درج شده بر بسته بندی محصولات پروتئینی حاوی اطلاعاتی راجع به نوع محصول، روش تهیه ی آن و از این دست موارد می باشد که به دو دسته ی کد آیسیک و کد تعرفه تقسیم بندی می شوند.

کد آیسیک بسته بندی محصولات پروتئینی

این کد یک سیستم بین المللی است که استاندارد های صنایع را طبقه بندی می نماید. با استفاده از این کد می توان هویت کالا، قطعات، مدارک و اموال را تعیین نمود. این کد صحت محصولات را در شرکت ها و موسسات مربوطه تایید می کند.

کد تعرفه بسته بندی محصولات پروتئینی

تعرفه های گمرکی یک کد هشت رقمی می باشند که چهار بخش دوگانه و مجزا دارند. کاربرد این کد برای شناسایی و تعیین جایگاه محصول در ترخیص از گمرک می باشد.

گفتنی است که این کد ها در کشور های مختلف تفاوت داشته و مطابق با معیار های آن کشور می باشد.

بسته بندی محصولات پروتئینی
بسته بندی محصولات پروتئینی

نکات مهم در مورد بسته بندی محصولات پروتئینی

فرآیند و انجام بسته بندی مواد پروتئینی نیازمند دقت و توجه خاصی می باشد زیرا این محصولات برای استفاده در صنعت غذایی بسته بندی می شوند و باید بهداشتی و دور از آلودگی باشند.

هم چنین دمای نگهداری از محصولات پروتئینی مانند گوشت نیز باید مورد توجه قرار بگیرد. دمای نگهداری از محصولات پروتئینی باید به گونه ای باشد که محصول نه فاسد و نه منجمد شود.

مراحل بسته بندی به شرح زیر می باشد:

  1. کشتار دام
  2. بررسی و تایید سلامت محصول
  3. انتقال محصول به تونل سرد
  4. انتقال به تونل انجماد
  5. بسته بندی محصول

بسته بندی محصولات پروتئینی مانند گوشت به روش های گوناگونی انجام می شود اما رایج ترین نوع بسته بندی این است که قسمت های مختلف گوشت جدا شده و به صورت مجزا بسته بندی شوند.

چه نوع محفظه ای برای بسته بندی محصولات پروتئینی بهتر است؟

برای بسته بندی مواد گوناگون در هر صنعتی کارتن ها و محفظه هایی از این قبیل تولید می شوند که با توجه به نوع جنس و مواد استفاده شده در تولید آن ها کاربرد های بسیار متنوعی دارند.

گفتنی است از آن جایی که محصولات پروتئینی از حساسیت بالایی برخوردار هستند باید در انتخاب محفظه برای بسته بندی آن ها بسیار دقت نمود. ممکن است استفاده از محفظه های کاغذی و مقوایی سبب واکنش محصول با محفظه و فاسد شدن آن شود. بهتر است برای بسته بندی این قبیل از محصولات از محفظه های پلاستیکی و سلفون نمودن آن ها استفاده شود.

بسته بندی محصولات پروتئینی
بسته بندی محصولات پروتئینی

بسته بندی محصولات پروتئینی :صادرات و واردات محصولات پروتئینی

صادرات و واردات این نوع محصول به شدت رایج می باشد که با توجه به اصول مشخصی و رعایت آن ها بازدهی این کار بالا تر می رود.

محصولاتی که برای صادرات یا واردات انتخاب می شوند باید با توجه به نوع نیاز کشور های مقصد و مبدا تهیه شوند.

استفاده از برچسب هایی بر روی بسته بندی ها مشکلات و نیازمندی های کشور ها را مرتفع می سازد. این برچسب ها حاوی اطلاعاتی مانند نام واحد بسته بندی، پروانه ی بهداشتی، شکل عرضه، نام محصول، شرایط و دمای نگهداری، تاریخ تولید، تاریخ انقضا، وزن و قیمت محصول می باشد.

بسته بندی محصولات پروتئینی : اصول نگهداری از محصول پروتئینی در سرد خانه

محصولات پروتئینی برای بسته بندی ابتدا در سرد خانه قرار می گیرند و سپس آماده ی بسته بندی و ارائه در بازار می شوند.

گوشت ها پس از بسته بندی به طور کلی به دو صورت وارد بازار می شوند.

  • گوشت های تازه
  • گوشت های منجمد

گوشت های تازه

این گوشت ها به صورت سرد عرضه می شوند و باید دمای آن ها حدود 4 درجه ی سانتی گراد باشد و مدت ماندگاری نسبتا کوتاهی دارند که حدود 72 ساعت می باشد.

گوشت های منجمد

این گوشت ها پس از بسته بندی وارد تونلی با دمای منفی 35 الی منفی 40 درجه ی سانتی گراد می شوند و در زمان کوتاهی دمای عمق آن ها به منفی 18 درجه رسیده و در آن جا نگهداری می شوند.

خلاقیت در بسته بندی محصولات پروتئینی

به صورت کلی بسته بندی محصولات پروتئینی پیچیدگی های خاص خود را دارد که باید برای تهیه ی درست تر و اصولی تر به کوچک ترین نکات نیز توجه شود.

تولید کنندگان محصولات پروتئینی برای بالا بردن فروش خود باید روش های متفاوتی مانند دریافت کمترین سود، ارائه ی خدمات، نوع بسته بندی ها و… را انجام دهند.

یکی از مواردی که سبب ایجاد میل و اشتیاق به خرید یک محصول می باشد نوع بسته بندی آن کالا است. هرچه بسته بندی خلاقانه تر باشد افراد بیشتری برای خرید آن جذب می شوند.

این موضوع برای محصولات پروتئینی نیز وجود دارد. به عنوان مثال در بسته بندی گوشت گاو یا گوسفند می توان از پاکت هایی با طرح پوست و ظاهر حیوان استفاده نمود.

یا گوشت مرغ را در بسته بندی هایی شبیه به تخم مرغ در بازار عرضه کرد.

توجه به این نکات کوچک باعث می شود تا بهره برداری از یک فعالیت به بالا ترین میزان خود برسد.

بسته بندی محصولات پروتئینی
بسته بندی محصولات پروتئینی

انواع بسته بندی محصولات پروتئینی

همان طور که می دانیم محصولات پروتئینی شامل گوشت قرمز، گوشت سفید، سوسیس، کالباس و دیگر محصولات از این دست می باشند.

بسته بندی گوشت قرمز و سفید

برای بسته بندی گوشت سفید و یا مرغ و ماهی بهتر است با توجه به نوع محصول و تعداد تکه های آن ظروف یک بار مصرف با سلفون های مقاوم را انتخاب و استفاده نمود.

سایز و ابعاد ظرف ها برای بسته بندی با توجه به حجم و وزن گوشت ها انتخاب می شود و پس از سلفون کشی اطلاعات محصول توسط برچسب های مخصوص درج می شود.

هم چنین بهتر است برای بسته بندی ماهی از ظروف کشیده استفاده شود تا محصول به طور کامل درون آن قرار گیرد تا بسته بندی چشم نواز تری داشته باشیم.

بسته بندی سوسیس

سوسیس ها برای بسته بندی نیاز به ظروف خاصی ندارند و به طور معمول بسته بندی آن ها به صورت پلاستیک هایی می باشد که محصول را احاطه نموده است.

این پلاستیک ها در رنگ ها و سایز های مختلف تولید شده است و بر روی آن ها اطلاعاتی نظیر تاریخ تولید، تاریخ انقضا، وزن، نوع مواد تشکیل دهنده و برند آن چاپ شده است.

بسته بندی کالباس

کالباس ها هم به صورت عمده و هم به صورت کیلویی به فروش می رسند. بسته بندی کالباس های برش نخورده و عمده نیز مانند سوسیس ها انجام می شود و پس از برش آن ها از لفافه های پلاستیکی خارج می شوند.

کالباس هایی که به صورت کیلویی و در وزن های مشخص به فروش می رسند در پاکت هایی از پلاستیک های شفاف به فروش می رسند.

این پاکت ها دو نوع عمده داشته یکی دهانه ی آن پرس شده بوده و دیگری دهانه اش توسط زیپ های مخصوص بسته می شود.

این نوع بسته بندی نسبت به سایر روش هاس رایج از ورود آلودگی ها به داخل و رسیدن آن به محصول جلوگیری بیشتری می نماید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *