بسته بندی قارچ به عنوان یکی از محصولات خوراکی پرطرفدار دارای اهمیت زیادی است. قارچ محصولی حساس با طول عمر پایین میباشد. در صورت نداشتن بستهبندی درست، کیفیت ظاهر و طعم آن به سرعت کاهش پیدا میکند. تصور کنید که هفتهها برای برداشت قارچها زحمت کشیدهاید اما با رعایت نکردن اصول بستهبندی درست و انتخاب ظرف نامناسب برای بستهبندی، نتیجه زحماتتان را به خوبی نمیبینید.
از آنجایی که بیش از 70 درصد قارچ از آب تشکیل شده است ماندن بیش از اندازه محصول برداشت شده در فضا و هوای آزاد باعث کاهش کیفیت قارچ و نارضایتی خریدار خواهد شد. برای بستهبندی قارچ باید موراد مهمی را رعایت کنید تا محصول نهایی با کیفیت بالا به دست مصرفکنندگان برسد. در نهایت میتوانید امیدوار باشید که در این صنعت برای مدت طولانی فعال و سودآور باقی بمانید. در ادامه این مقاله از صنعت کارتن به بررسی انواع بسته بندی قارچ می پردازیم، همراه ما باشید.
نکات قبل از بسته بندی قارچ
قبل از بسته بندی قارچ باید با رعایت مواردی اقدام به برداشت محصول کنید. موقع برداشت به کلاهک قارچ فشار وارد نکنید. از لمس بیش از حد قارچها پرهیز کنید، حتما دستکش به دست داشته باشید. بهتر است بلافاصله بعد از برداشت محصول را درجهبندی و دستهبندی کنید.
- برای خرید کارتن بسته بندی با کیفیت روی صنعت کارتن حساب باز کنید.
زیرا تمام قارچ ها در یک شکل و اندازه نیستند و نمیتوان همه قارچها را به صورت بستهبندی در بازار به فروش رساند. در این مرحله قارچ های به سه دسته تقسیم میشوند.
- قارچهای کوچک: برداشت قارچ در این مرحله سختتر از مراحل دیگر است و نیاز به زمان بیشتری دارد و به طبع پس از بستهبندی از باقی محصول با قیمت بالاتری از باقی محصول به فروش میرسد.
- قارچهای دارای غشا: قارچهایی که در این مرحله برداشت میشوند از قارچهای مرحله یک بزرگتر هستند. این قسمت از محصول هم بستهبندی میشود و هم به صورت کیلویی و تازه به فروش میرسد.
- قارچهای بالغ و دارای کلاهک: محصول در این زمان از برداشت بیشتر به صورت کنسرو درمیآید و چون زمان کمتری برای برداشت آن صرف میشود، ارزانتر در بازار عرضه میگردد.
بسته بندی قارچ : شوک دمایی و نگهداری قارچ
همزمان با درجهبندی قارچها، محصول مناسب بستهبندی را وارد ظروف مخصوص کنید. سعی کنید قارچ ها را با احتیاط در ظروف بستهبندی بچینید و از تلنبار شدن آنها روی هم جلوگیری کنید.
بعد از این مرحله نوبت به شوک دمایی میرسد و محصول به سردخانه فرستاده میشود. منظور از شوک دمایی این است که قارچها را به مدت تقریبی 4 ساعت در دمای بین 1 تا 3 درجه ساعت نگهداری میشوند، تا زمان ماندگاری آنها طولانیتر شود. سعی بر این است که محصول با حفظ کیفیت به خریدار تحویل داده شود.
بهتر است محصولی که برای عمده فروشیها فرستاده میشود، توسط ماشینهای یخچالدار تحویل داده شود. همچنین باید در فروشگاه و سوپرمارکت نیز در دمای پایین نگهداری شود. در صورت بالا رفتن دمای قارچ، آب موجود در آن خارج شده و محصول خیلی سریع تغییر شکل داده و فاسد میشود.
سایز بسته بندی قارچ
قارچ محصولی است که در بستهبندی و سایز و حجم متفاوت و متنوعی عرضه میشود. بستههای 1000 گرمی بیشترین حجم از قارچ را در خود جای میدهند بسته های 800 و 200 گرمی نیز در دسترس خریداران قرار داده میشود. اما پرفروشترین سایز بستهبندی قارچ در بازار ایران بسته های 400 گرمی است. این حجم از قارچ بسیار مناسب است و به خریدار امکان این را میدهد که بیشتر محصول را به صورت تازه مصرف کند.
- توجه : شما می توانید برای خرید کارتن خالی 3 لایه روی صنعت کارتن حساب کنید.
علاوه بر این بستههای 400 گرمی که دارای قارچهای با کیفیتتری هستند، از سایر محصولات و سایزهای دیگر بستهبندی گرانتر به فروش میرسند. پس بهتر است زمان سفارش ظروف بستهبندی به این نکته توجه کنید.
تاثیر بستهبندی در قیمت قارچ
بستهبندی هر محصولی به ارزش و کیفیت آن اضافه میکند و امکان بازاریابی و فروش گسنردهتر را هم فراهم میآورد. امروزه برندسازی اهمیت ویژهای دارد و اگر به خوبی انجام نشود، کسب و کارها رشد چندانی را تجربه نخواهند کرد. تولیدگنندگان قارچ با انتخاب بستهبندی مناسب و اجرای درست آن شانس خود را برای سود و فروش بیشتر افزایش میدهند.
محصول درجه یک با بستهبندی و سایز مناسب و پرطرفدار به مراتب قیمت بیشتری از از محصول بستهبندی نشده و یا پرحجم دارد و به دلیل درخواست بالاتر بیشتر و راحتتر به فروش میرسد.
انتخاب بهترین نوع بستهبندی متناسب با محصولتان باعث میشود که علاوه بر سود بیشتر، به عنوان یک برند مطرح در تولید قارچ شناخته شوید. بستهبندی باید کاملا تمیز، محکم و سبک باشد. هیچ کس خواهان خرید بسته قارچی نیست که فرورفته یا شکسته شده است. اگر از سلفون در تکمیل بسته بندی قارچ استفاده می کنید حتما نوع با کیفیت آن را انتخاب کنید تا جلوی ورود و خروج هوا را به خوبی بگیرد.
سعی کنید روی بسته بندی قارچ از پرچسبها و چاپهای خوب استفاده کنید تا ویژگی و مشخصات برند شما بهتتر در ذهن خریدار باقی بماند.
انواع بسته بندی قارچ
در بین ظروف بستهبندی قارچ انتخابهای متعددی پیش روی تولیدکنندگان است. این ظروف دارای تنوع بالا و قیمت ها و ویژگی متفاوتی هستند. تولیدکنندگان باید سعی کنند بهترین نوع بستهبندی را با توجه به نوع محصول، بازار فروش مورد نظر و بودجه خود خریداری کنند. هر چه با دقت بیشتری ظروف نگهداری قارچ انتخاب شود ماندگاری محصول بالاتر میرود و فروش بهتری تجربه میشود.
ظروفی که تهیه میشوند باید دارای کیفیت مناسب بوده، کاملا پاکیزه و عاری از هر گونه آلودگی و میکروب باشند تا به نگهداری بیشتر قارچ، افزایش ماندگاری و دوام این محصول کمک کنند. تولیدگنندگان باید موارد متعددی را برای کنترل کیفیت بسته بندی قارچ در نظر داشته باشند. با انتخاب یک بستهبندی مناسب و سفارش آن در تعداد بالا در نهایت میتوانند حاشیه سود بیشتری را تجربه کنند.
علاوه بر کیفیت بسته بندی قارچ بهتر است به ظاهر ظروفی که محصول در آنها قرار میگیرد نیز توجه شود. زیرا علاوه بر کیفیت و درجه یک بودن محصول خریداران به ظاهر بستهبندی نیز توجه میکنند. هر چه بسته بندی قارچ مرتبتر دیده شود، مشتری خرید بهتری را تجربه خواهد کرد. این تجربه باعث میشود که در خریدهای بعدی، مشتریان به سمت محصولی حرکت کنند که احساس خوبی نیز در آنها ایجاد کرده باشد. اگر بسته بندی را به گونهای انتخاب کنید که باعث شود برند شما در ذهن خریدار بماند، چند پله از رقبای خود پیشی میگیرید.
بسته بندی قارچ : بستهبندی پلاستیکی قارچ
ظروف پلاستیکی از نظر قیمت و استحکام در شرایط خوبی قرار دارند. برای فروش روزانه محصول در فروشگاهها بسیار مناسب هستند. این نوع از ظروف توان حفظ کیفت محصول را برای مدت قابل قبولی دارند. ظروف پلیمری و پلاستیکی با طراحی چند لایه در برابر ضربه مقاوم هستند و از آسیب دیدن قارچها جلوگیری میکنند. ظرفهای یکبار مصرف pvc یکی از بهترین نوع بستهبندی برای قارچ محسوب میشوند.
در عین حال که استحکام خوبی دارند دارای ظاهر زیبا نیز هستند. ظاهر و رنگ مناسب این جنس از ظروف باعث رضایت بیشتر مشتریها میشود. اگر بستهبندی پلاستیکی را انتخاب کنید محصول شما در ویژگیهای ظاهری تشابه زیادی با محصولات رقبایتان خواهد داشت.
بسته بندی قارچ : بستهبندی کارتنی قارچ
بستهبندی کارتنی قارچ یک گزینه بسیار مناسب دیگر برای عرضه این محصول به بازار است. همانطور که میدانید قارچ محصول بسیار آسیبپذیر و حساسی است. طول عمر کم این محصول بعد از برداشت شدن، تولیدگنندگان را وا میدارد تا بستهبندی را انتخاب کنند که دوام و کیفیت محصول تولید شده را تا حد ممکن افزایش دهد و حفظ کند.
بستهبندی کارتنی به خوبی توان انجام این کار را دارا است. اگر در فکر پرورش و سپس صادرات انواع قارچ هستید حتما باید از بستهبندی کارتنی با کیفیتی استفاده کنید.
میتوان به دو صورت از بستهبندی کارتنی برای فروش قارچ استفاده کرد. در شیوه اول ظروفی نگهداری قارچ نیز از نوعی کارتن سه لایه، با کیفیت و پاکیزه ساخته میشود. در این شیوه امکان درج چاپ بر روی ظرف محصول و برندسازی برای تولیدکنندگان وجود دارد.
این بستههای کارتنی برای حمل و نقل داخل جعبه های کارتنی قرار میگیرند و روانه بازار میشوند. در شیوه دوم محصول ابتدا وارد ظروف پلاستیکی میشود سپس برای حمل و نقل آسانتر داخل جعبه کارتنی چیده میشود.
ظروفی که از مواد گیاهی و کاغذ درست شدهاند کیفیت و ماندگاری بالاتری از ظروف پلاستیکی دارند. و هم زمان میتوانند کیفیت قارچ را نیز به خوبی حفظ کنند. از طرفی قابلیت بازیافت شدن هم گزینه دیگری است که به جذابیت این بستهبندی اضافه میکند. اما باید در حمل و نقل آنها دقت بیشتری کرد. این ظروف به دلیل جنس خاص خود رطوبت اضافی قارچ ها را میگیرند و مانع از آب انداختن آنها میشوند.
تغیر شکل ظاهری قارچ و کپک در این نوع ظروف به ندرت دیده میشود. به همین دلیل قارچهایی که قرار نیست به صورت روزانه به فروش برسند بهتر است در این نوع بستهبندی قرار داده شوند.
بسته بندی قارچ : بستهبندی کنسروی قارچ
نوع سوم قارچها که به اندازه های بزرگ رشد کردهاند و برای فروش روزانه مناسب نیستند، بهتر است تبدیل به کنسرو شوند. این نوع از محصول نیز در فروشگاهها طرفداران خاص خود را دارد. البته در بازار ایران میزان تولید کنسرو قارچ خیلی زیاد نیست.
سخن پایانی
امروزه بستهبندی نقشی مهم در فروش و بازیابی محصولات بازی میکند. قارچ به عنوان یک محصول آسیبپذیر و حساس نیازمند توجه خاصی در این زمینه است. برای بسته بندی قارچ باید به نکات زیادی توجه کرد. بسته بندی قارچ باید به گونهای انتخاب شود که کیفت آن را حفظ کند. تولیدکنندگان قارچ میخواهند که محصولشان با کیفیت و بستهبندی مناسبی به دست همه خریدار برسد.
بدون دیدگاه