مشاوره سفارش کارتن 09123804968

اصول بسته بندی بهداشتی

زمان مطالعه: 5 دقیقه 5/5 - (1 امتیاز) اصول بسته بندی بهداشتی برای بسته بندی کردن هر محصولی، باعث حفظ سلامت و کیفیت آن می شود. رعایت این اصول بسیار مهم است و در صورت اجرا نشدن حتی یکی از آن ها، به راحتی به کالا یا ماده ای که بسته بندی شده است، آسیب وارد خواهد شد. به ...

اصول بسته بندی بهداشتی
5 دقیقه
0 دیدگاه
مدیر سایت
زمان مطالعه: 5 دقیقه
5/5 - (1 امتیاز)

اصول بسته بندی بهداشتی برای بسته بندی کردن هر محصولی، باعث حفظ سلامت و کیفیت آن می شود. رعایت این اصول بسیار مهم است و در صورت اجرا نشدن حتی یکی از آن ها، به راحتی به کالا یا ماده ای که بسته بندی شده است، آسیب وارد خواهد شد.

به کمک یک بسته بندی مناسب، محصولات و کالاهای شما از صدمات حفظ می شوند. اگر تولید کننده باشید، یک بسته بندی اصولی و بهداشتی نقش مهمی را در بهبود عملکرد برند شما ایفا خواهد کرد. بنابراین می توان گفت بسته بندی به نوعی نماد و هویت برند شما را نشان می دهد.

یک بسته بندی مناسب فاکتورهای مختلفی دارد. رنگ، طرح، زیبایی، جذابیت، اندازه، کیفیت و … همگی از جمله فاکتورهای مهم بسته بندی هستند. اما رعایت اصول بسته بندی بهداشتی به تنهایی یکی از مهم ترین عواملی است که تاثیر بسیار زیادی بخصوص برای مواد غذایی و مواد آرایشی بهداشتی می گذارد. در این مطلب از صنعت کارتن به معرفی و توضیح اصول بسته بندی بهداشتی می پردازیم.

اصول بسته بندی بهداشتی
اصول بسته بندی بهداشتی

 ویژگی های بسته بندی مناسب

  • یک بسته بندی مناسب باید زیبا و چشمگیر باشد.
  • یک بسته بندی خوب باید از قیمت خوبی برخوردار باشد.
  • یک بسته بندی مناسب باید اطلاعات مختلف محصول را به شکلی واضح و روشن نشان دهد.
  • بسته بندی جذاب و اصولی باعث جذب مشتری می شود.
  • بسته بندی مناسب باید در برابر آسیب های مختلف مقاوم باشد
  • استفاده از یک بسته بندی خوب راحت است، یعنی به راحتی می توان آن را باز و بسته کرد.

اصول بسته بندی بهداشتی مواد غذایی

یکی از عوامل مهمی که باعث می شود مواد غذایی کیفیت خود را از دست بدهند، آلوده شوند و حتی باعث مسمومیت گردند، بسته بندی نامناسب آنهاست. به همین دلیل مهم است که بسته بندی مناسبی برای مواد غذایی در نظر گرفته شود. از طرف دیگر مواد غذایی مختلف بسته بندی متفاوتی می طلبند.

توجه: برای خرید کارتن خالی 3 لایه روی صنعت کارتن حساب باز کنید.

بسته بندی مواد غذایی و اصول بسته بندی بهداشتی آن لازمه های مختلفی دارد. برخی از آن ها عبارت اند از:

  • ممانعت از خروج و ورود رطوبت
  • ممانعت از ورود اکسیژن
  • حفاظت شدن در برابر بو
  • حفاظت شدن در برابر آلودگی میکروارگانیسم ها
  • محافظت در برابر سموم
  • حفاظت شدن در برابر پس دادن روغن
  • داشتن شکل و ابعاد مناسب
  • سازگاری با مواد غذایی
  • داشتن شفافیت های لازم
  • مقاوم بودن در برابر ضربه
  • حفاظت شدن در برابر حملات حشرات
  • ….

در ادامه برخی از این لازمه ها را به طور مجزا شرح خواهیم داد.

اکسیژن و آب

به صورت کلی تمام پلیمرهایی که در صنعت بسته بندی استفاده می شوند، به اکسیژن و آب اجازه ورود می دهند. با این وجود مقاومت پلیمرهای مختلف در برابر ورود آب و اکسیژن متفاوت است. به همین دلیل باید از بسته بندی هایی استفاده شود که تا جای ممکن امکان ورود آب و اکسیژن را کاهش دهد.

مهر و موم کردن بسته بندی

بسته بندی موادغذایی باید به شکل مهر و موم شده باشد؛ به گونه ای که استفاده از آن بدون باز کردن بسته امکان نداشته باشد. چنین ویژگی‎ای از ورود سموم و آلودگی جلوگیری می کند. به همین دلیل مهر و موم شدن یکی از مهم ترین اصول بسته بندی بهداشتی است.

  حفاظت در برابر بو

محافظت شدن غذا در برابر بو یا گاز مسئله ای دو جانبه است؛ چرا که در مورد ورود برخی از بوها باید ممانعت به عمل بیاید، در عین حال برخی بوها باید این قابلیت را داشته باشند که از بسته بندی خارج شوند.

اصول بسته بندی بهداشتی
اصول بسته بندی بهداشتی

رطوبت

در بسته بندی مواد غذایی خشک، باید به شدت از نفوذ رطوبت جلوگیری شود؛ در حالی که در مورد غذاهای مرطوب این مسئله برعکس است و باید از خروج رطوبت جلوگیری کرد. بنابراین بسته بندی مواد غذایی باید با توجه به هر ماده غذایی‌ای به صورت مجزا صورت بگیرد و عوامل مختلف آن در نظر گرفته شود.

نور

برخی از مواد غذایی به نور حساس هستند. در مقابل دیده شدن برخی مواد غذایی مثل میوه ها به این خاطر که به خریداران امکان دیدن محصول را می دهند. بنابراین بهتر است در یک بسته بندی شفاف قرار داده شوند. درنتیجه برای رعایت اصول بسته بندی بهداشتی، بهتر است شفافیت و نور هر بسته بندی با توجه به نوع آن ماده تعیین و اجرا شود.

 انواع ظروف بسته بندی مواد غذایی

به طور کلی سه دسته مختلف برای بسته بندی مواد غذایی با رعایت اصول بسته بندی بهداشتی وجود دارد:

  • این دسته به صورت مستقیم با مواد غذایی در تماس هستند، به همین دلیل نباید باعث تغییر بو، مزه، طعم و … غذا شوند.
  • دسته دوم ظروف ثانویه هستند که بسته بندی بیرونی مواد غذایی را شامل می شوند؛ برای مثال چندین قوطی، کنسرو، کیسه و … در کنار یکدیگر از هم نگه می دارد در عین حال به طور مستقیم با مواد غذایی در تماس نیستند.
  • دسته سوم نیز ظروفی هستند که چندین ظرف ثانویه را به جهت حمل و نقل و جا به جایی راحت تر و سریع تر در کنار یکدیگر قرار می دهند.

توجه: برای خرید کارتن خالی 5 لایه روی صنعت کارتن حساب باز کنید.

اصول بسته بندی بهداشتی برای لوازم آرایشی و بهداشتی

یکی دیگر از مواردی که رعایت اصول بسته بندی بهداشتی برای آن ها واجب است، لوازم مختلف آرایشی و بهداشتی هستند. برای خریداران این محصولات زیبایی و لوکس بودن بسته بندی اهمیت زیادی دارد. در عین حال بسته بندی لوازم آرایشی و بهداشتی باید به گونه ای باشد که به کالا صدمه وارد نکند. برای مثل بسته بندی نامناسب یک سایه یا پودر پنکک آرایشی باعث می شود این کالاها آسیب ببینند و پودر شوند، تا جایی که استفاده از آن ها کاملا غیرممکن شود.

به همین دلیل رعایت این اصول برای بسته بندی لوازم آرایشی و بهداشتی اهمیت بسیاری دارد:

  • برای بسته بندی لوازم آرایشی و بهداشتی بهتر است از سلفون استفاده شود تا از آسیب رسیدن به بدنه محصولات جلوگیری شود.
  • بهتر است ابتدا خود محصول در پلاستیک حباب دار قرار داده شود و سپس بسته بندی شود؛ چرا که در این صورت احتمال شکسته شدن کالاها کمتر می شود.
  • درون محفظه های پلاستیکی کالاهایی مانند کرم یا شامپو، همیشه مقادیری فضای خالی و هوا وجود دارد. این مسئله ممکن است باعث خروج مواد داخل شامپو و کرم به طور ناگهانی شود. بنابراین هواگیری این کالاها پیش از بسته بندی ضروری است.
  • بعد از بسته بندی لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده کردن از جعبه و کارتن مناسب برای قرار دادن بسته ها در آن واجب است. این کار باعث می شود احتمال هر گونه صدمه به این لوازم به صفر برسد. بنابراین باید دقت کنید بسته بندی بزرگ تر باعث می شود جعبه ها فضای آزادتری برای جا به جا شدن و آسیب دیدن داشته باشند.
  • برخی اقلام آرایشی و بهداشتی اصطلاحا غیر مجاز نامیده می شوند چراکه حاوی الکل یا استون هستند. این مواد آتش زا هستند و اگر به خوبی از آن ها مراقبت نشود، ممکن است منفجر شوند. به همین دلیل رعایت اصول بهداشتی برای بسته بندی این مواد الزامی است و باید به گونه ای بسته بندی شوند که احتیاط های لازم برای آن ها به عمل بیاید.

توجه داشته باشید که اگر چه کالاهایی مانند شامپو قبل از اینکه بسته بندی شوند داخل نایلون قرار می گیرند و درب آن ها چسب زده می شود، اما بسته بندی باید به گونه ای باشد که در صورت بروز هر گونه آسیب غیر منتظره، (مثلا ریختن شامپو) محیط بیرونی بسته بندی آسیب نبیند و کثیف نشود. برای خرید کارتن روی صنعت کارتن حساب باز کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.